pirkuma grozs
Vienības: 0 Summa: 0.00 € Apskatīt grozu

Jautājumu gadījumā zvaniet: +371 29999997 (Andris)

Vakuuma saules kolektori apkurei un karstā ūdens apgādei

Viens no populārākajiem un daudzpusīgākajiem alternatīvās enerģijas veidiem pasaulē ir saules kolektori, ar kuru palīdzību patērētājs saņem siltumu un karstu ūdeni par gandrīz nulles tarifu.

  • Solārie boileri;
  • Saules vakuuma kolektoru automātiskās vadības sistēmas uzstādīšana;
  • Pa tiešo no ražotāja

Mūsdienās arvien biežāk saskaramies ar runām par globālo sasilšanu un kurināmo negatīvo ietekmi uz vidi ap mums, tādēļ katrai mājsaimniecībai ir vērts apdomāt kādas ierīces iegādi, kura ļautu iegūt enerģiju no atjaunojamajiem resursiem – gaisa, ūdens, saules vai zemes ģeotermālās enerģijas. Ir vērts pieminēt, ka ne katrs savā privātmājā pilsētas centrā varēs un gribēs uzstādīt, piemēram, vēja ģeneratoru, lai ražotu enerģiju savam patēriņam, bet saules kolektori ir laba un piemērota alternatīva visām ēkām, jo to uzstādīšana var tikt pielāgota attiecīgās ēkas īpatnībām, piemēram, jumta slīpumam un izmēram. Dažreiz šīs iekārtas uz jumta uzstādīt nav iespējams vai arī vienkārši nav ieteicams, piemēram, ja Jūsu jumts lielāko dienas daļu ir noēnots, jo tādā gadījumā saules kolektori nespēs veikt savu darbu optimālā līmenī, bet šo situāciju var atrisināt, novietojot saules kolektorus pie ēkas sienas, ko pareizi izdarīs uzņēmuma pieredzējušie speciālisti.

Saules kolektoru darbības princips ir vienkāršs: tos ir jānovieto saules apspīdētā vietā, kur tie absorbē saules starus un pārvērš to siltuma enerģijā, kuru varat izmantot savā mājā gan siltā ūdens ieguvei, gan arī mājas apsildīšanai. Latvijas laikapstākļos pārsvarā saules kolektorus ir vieglāk izmantot ūdens apsildīšanai, tomēr, ja tiek nodarbināts pietiekami liels kolektoru skaits, var arī sākt domāt par to saražotās enerģijas izmantošanu mājas apsildīšanai. Saules kolektoros iekšā cirkulē īpašs solārais šķidrums, kura galvenās īpašības ir tā spēja teicami vadīt siltumu un tas, ka šis šķidrums ir nesasalstošs; tas uzsils saules kolektorā un pēc tam tiks novadīts uz Jūsu karstā ūdens boileri, kur tiks sildīts Jūsu mājsaimniecībā izmantojamais ūdens. Ārkārtīgi svarīgs elements šajā saules kolektoru sistēmā ir izstarojuma absorbētājs, jo tas nosaka kolektora veiktspēju, izturību pret ārējiem faktoriem un tā darbības efektivitāti, tādēļ ir ārkārtīgi svarīgi, lai Jūsu izvēlētais saules kolektors būtu apveltīts ar labu uzbūves struktūru un tiktu izgatavots no kvalitatīviem materiāliem. Tiem, kas dzīvo Latvijā, ir ieteicams iegādāties saules kolektorus ar biezāku siltumizolāciju, jo tas ļauj kolektorus izmantot arī pie zemākām temperatūrām, saglabājot tā darbības augsto efektivitāti.

SIA „SB” piedāvājumā ir dažāda veida saules enerģijas kolektori no tādiem plaši pazīstamiem ražotājiem kā Solarfocus, Suntask un Viessmann – kā zināms, šīs firmas jau gadiem nodrošina pircējus visā pasaulē ar pārbaudītas kvalitātes iekārtām, un nu arī Jūs tās varat iegūt savā īpašumā. Iegādei ir pieejami vairāku izmēru kolektori, lai katrs klients varētu izvēlēties un iegūt savai ēkai vispiemērotāko saules kolektoru sistēmu, kā arī tie tiek pārdoti plašā cenu amplitūdā, lai cilvēkiem ar dažādu maka biezumu dotu iespēju izmantot atjaunojamās enerģijas resursus arī savās mājās.